Det finns ju inte mycket som är godare än smörgåstårta tycker jag! Om man dessutom har gjort den själv, fått välja fyllning och topping, så kan det ju knappast bli bättre! Därför vill jag slå ett slag för denna härliga smörgåsbakelse!
Kanske passar den perfekt som lunch på nyårsafton, förrätt på kvällens nyårsmeny eller till middag på nyårsdagen! Om den ska användas som förrätt räcker det dock att man gör en bakelse och delar i två halvor innan man breder på det yttersta lagret majonnäsblandning och garnerar, annars blir det en på tok för stor förrätt. Men ack så god! 😀
Smörgåsbakelser
(2 stycken)
6 skivor vitt formbröd
1 burk tonfisk i vatten
½ finhackad rödlök
½ paket bredbar leverpastej
100 g skivad saltgurka
Grundröra:
2 dl vispgrädde
4 msk majonnäs
Salt & vitpeppar
Garnering:
2 kokta ägg
2 dl skalade räkor
skivad gurka
1 tomat i klyftor
ca 2 dl finhackad persilja
Gör såhär:
Börja med att göra grundröran.
Vispa grädden hårt, rör i majonnäsen och smaka av med salt och vitpeppar.
Skär bort kanterna på formbrödet.
Mosa ihop leverpastej med hackad saltgurka och ca 2 msk grundröra.
I en annan skål rör du ihop tonfisk, rödlök och några msk grundröra.
Lägg tonfiskröra på det första lagret i smörgåstårtan och leverpastejröra på det andra lagret.
Bred gräddröra runt om hela smörgåstårtan så det täcker överallt.
Täck kanterna med hackad persilja.
Hit kan förberedas dagen innan!
Strax före servering garnerar du smörgåstårtorna med det du gillar bäst. Jag valde skivat, kokt ägg, räkor, grundröra, tomat och gurka.
Så himla enkelt att göra själv och såååå mycket godare än smörgåstårta man köper i butik, tro mig! Ni har väl inte missat att det till höger i menyn finns en alldeles egen kategori för just smörgåstårtor?! 😀
Kram Karin
Etiketter: buffé, En smak av karin, Förrätt, foton, hemmagjord smörgåstårta, lunch, matbilder, matblogg, nyårsmat, nyårsmeny, nyårstips, smörgåsbakelse, smörgåstårta
30 december, 2012 kl. 22:34 |
Gott slut och gott nytt år!
31 december, 2012 kl. 09:09 |
Tack detsamma önskar jag er!