Heta räkspett

Så var första dagen på jobbet avklarad! Inte så farligt. Det var dock lite småjobbigt att jag var tvungen att öppna förskolan första dagen efter ledigheten. Gå upp halv sex kändes lite segt men sånt är livet 🙂

Imorgon blir det en superkort dag eftersom jag och Andreas ska på kryssning och bussen från Linköping redan klockan tolv. Det innebär alltså att jag inte är hemma och kan lägga ut nåt fint förrättstips till fredagkväll så jag gör det redan idag istället. Här kommer det!

Heta räkspett
(2 pers)

16 scampi
1 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
1 msk honung
100g blandad sallad

Dressing:
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
2 tsk olja
1 tsk citronsaft

Gör såhär:
Blanda sambal oelek, honung och citronsaft och lägg det i en påse tillsammans med räkorna.
Låt marinera i minst 2 timmar i kylen (gärna längre).
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Trä upp räkorna på spett.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs räkspetten hastigt på båda sidorna.
Lägg upp blandad sallad på ett fat och ringla över dressingen.
Lägg upp spetten på salladen och servera genast.

Detta har blivit en av mina absolut godaste förrätter. Den känns väldigt fräsch med salladen till och utan bröd eller majonäs. Supergod verkligen!

Ha det bra så syns vi igen efter kryssningen. Förhoppningsvis kommer jag ihåg kameran också så ni kan få lite bilder därifrån 🙂

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , ,

5 svar to “Heta räkspett”

  1. kardemumma Gumman Says:

    Såg riktigt smarrigt ut! 🙂

    Gå upp så tidigt är ingen Hit! Hujedamej.. imorgon är det min tur att gå i jobb.. Första dagen på 3 veckor! :S

  2. Emmy Says:

    Heta räkspett, mmm… Gud så gott! Ha en riktigt skön kryssning!

  3. Birgitta Says:

    Så gott det ser ut! Besök gärna min blogg.

  4. Ulrica Says:

    Tack för det här receptet! Gjorde det i fredags och det var något av det godaste vi har ätit. Så gott att vi ska göra det på fredag igen! Med ett glas vitt vin till blev vår kväll helt magisk.

  5. I Nadjas kök Says:

    Vad gott detta såg ut, ändå är jag inte så förtjust i skaldjur :D.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)