Då var det dags för ett nytt litet förrättstips! Denna gång inspirerades jag av en förrätt som fanns med i programmet Halv åtta hos mig för några veckor sedan. Jag älskar röror som ligger på en toast, speciellt om de innehåller lax eller räkor och det här är en sådan. Det som gör att den här blir lite annorlunda är att det är curry i röran. Tro´t eller ej, det blev kanongott! Receptet är anpassat för två förrätter.
Laxtoast med äpple och curry
(2 portioner)
2 st skivor formbröd
50 g rökt lax
½ litet äpple
1 msk rödlök
2 krm curry
1 msk kesella gourmet
1 msk crème fraiche
1 msk majonäs
1 msk röd stenbitsrom
Gör såhär:
Finhacka laxen.
Skala och hacka äpple och rödlök.
Blanda alltsammans med kesella, majonäs, creme fraiche och curry.
Skär bort kanterna på brödet och smörstek det gyllenbrunt i en stekpanna.
Lägg röran på bröden och toppa med lite rödlök och stenbitsrom.
Riktigt enkel att göra och dessutom kan man med fördel förbereda röran redan dagen innan och bara klicka ut på bröden innan gästerna kommer. Smidigt!
Ha en skön fredagskväll!
Kram Karin
Etiketter: curry, En smak av karin, Förrätt, fredagsmys, halv åtta hos mig, laxröra, matblogg, middagstips, rökt lax, recept, smårätter
5 december, 2010 kl. 15:47 |
Låter smaskigt!! Gillar lite söt äpple i allt det salta. Kanongott att steka brödet i smör!! Riktig hälsokost!!:)
6 december, 2010 kl. 08:42 |
Oj, vad gott det låter. Ska absolut prova detta någon gång!
6 december, 2010 kl. 09:43 |
det var lite annorlunda med curry och äpple till lax. det ska absolut memoreras.