Jag måste bara tipsa er om ett helt fantastiskt gott recept som jag åt förra helgen. Det är en härlig liten förrätt som är enkel att göra om man ska ha gäster hemma, eftersom den är lätt att göra till många. Härliga tunnbrödsstubbar fyllda med en röra av bacon, svamp och lök, toppade med mozzarella. Vansinnigt gott!
2 st fyrkantiga, mjuka tunnbröd
1 pkt bacon
1 gul lök
200 gram färska champinjoner
1 matsked margarin (för stekning)
½ dl crème fraiche
½ dl färskost
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
1-2 tsk senap
svartpeppar
mozzarella 125 gr
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken och hacka champinjonerna.
Hacka även baconet.
Fräs svamp, bacon och lök i en stekpanna tills baconet blivit knaprigt.
Blanda fräset med färskost, creme fraiche, persilja, senap och pressad vitlök.
Krydda med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär varje tunnbrödsrulle i fyra bitar.
Ställ stubbarna på en plåt med bakplåtspapper.
Skiva mozzarella och lägg ovanpå varje stubbe.
Gratinera stubbarna i ugnen i ca 10 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
Strö över lite hackad persilja och servera genast.
Så galet gott så jag tror att vi ska göra samma lilla förrätt till ikväll faktiskt! 🙂
Ha en toppenskön helg!
Kram Karin
Etiketter: En smak av karin, enkel förrätt, Förrätt, förrätt till många, foto, fredagsmys, gratinerade tunnbröd, matbilder, matblogg, recept, smårätter, tilltugg, tunnbrödsrulle, tunnbrödsstubbar
25 mars, 2011 kl. 16:21 |
åå jag som trodde att nu har det blivit bebis .. det var ju nån dag sen sist du skrev … hihii vi är nog många som kikar in flera gånger om dagen för att se om du fortfarande är hemma och blohggar …hihiii
men åå så gott detta lät .. men tyvärr är det flera ingredienser som saknas här hemma annars hade jag testat redan i kväll ..och ut till affären igen tyar jag inte med ;)))))
Lycka till och väldigt fin blogg du har !!! Förresten Grattis till din vinst i västerbottenosttävlingen !!!
Anna
25 mars, 2011 kl. 16:36 |
Ah, vad gott! Detta måste jag prova!
Ha en fin helg du med.
25 mars, 2011 kl. 20:10 |
Åh vad gott! Trodde först det var ”vanliga” tunnbrödsstubbar, men det var det ju inte alls, de verkar jättegoda, måste nog testas!
25 mars, 2011 kl. 20:20 |
Så gott 🙂
Ha en underbar helg
26 mars, 2011 kl. 20:53 |
Det lät verkligen jättegott. En sådan trevlig förrätt.
1 april, 2011 kl. 12:04 |
Vad gott det verkar! 🙂
28 december, 2015 kl. 09:48 |
Låter gott
28 december, 2015 kl. 18:01 |
Testar detta recept nu 🙂
29 december, 2015 kl. 08:33 |
👍
31 december, 2015 kl. 16:46 |
Jättegoda tunnbrödsstubbar jag tog kantareller istället för champinjoner.
31 december, 2015 kl. 22:27 |
Asgoda!!!!
1 januari, 2016 kl. 01:46 |
Fantastiskt! En helt egen smak.
Vilka kombinationer. Klockren förrätt.
Går även att göra som små snittar.
Tack för receptet!
1 januari, 2016 kl. 12:09 |
Supergoda! Alla blev supernöjda på nyårsafton! Garanterat en stående förrätt framöver!
7 juli, 2017 kl. 00:42 |
Underbart goda,och så enkelt.Mums.