Tunnbrödsstubbar

Jag måste bara tipsa er om ett helt fantastiskt gott recept som jag åt förra helgen. Det är en härlig liten förrätt som är enkel att göra om man ska ha gäster hemma, eftersom den är lätt att göra till många. Härliga tunnbrödsstubbar fyllda med en röra av bacon, svamp och lök, toppade med mozzarella. Vansinnigt gott!



Tunnbrödsstubbar

(4 personer)

2 st fyrkantiga, mjuka tunnbröd
1 pkt bacon
1 gul lök
200 gram färska champinjoner
1 matsked margarin (för stekning)
½ dl crème fraiche
½ dl färskost
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
1-2 tsk senap
svartpeppar
mozzarella 125 gr

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken och hacka champinjonerna.
Hacka även baconet.
Fräs svamp, bacon och lök i en stekpanna tills baconet blivit knaprigt.
Blanda fräset med färskost, creme fraiche, persilja, senap och pressad vitlök.
Krydda med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär varje tunnbrödsrulle i fyra bitar.

Ställ stubbarna på en plåt med bakplåtspapper.
Skiva mozzarella och lägg ovanpå varje stubbe.

Gratinera stubbarna i ugnen i ca 10 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
Strö över lite hackad persilja och servera genast.

Så galet gott så jag tror att vi ska göra samma lilla förrätt till ikväll faktiskt! 🙂

Ha en toppenskön helg!

Kram Karin

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

14 svar to “Tunnbrödsstubbar”

  1. Anna Says:

    åå jag som trodde att nu har det blivit bebis .. det var ju nån dag sen sist du skrev … hihii vi är nog många som kikar in flera gånger om dagen för att se om du fortfarande är hemma och blohggar …hihiii

    men åå så gott detta lät .. men tyvärr är det flera ingredienser som saknas här hemma annars hade jag testat redan i kväll ..och ut till affären igen tyar jag inte med ;)))))

    Lycka till och väldigt fin blogg du har !!! Förresten Grattis till din vinst i västerbottenosttävlingen !!!

    Anna

  2. Fridas kök Says:

    Ah, vad gott! Detta måste jag prova!
    Ha en fin helg du med.

  3. Linda Says:

    Åh vad gott! Trodde först det var ”vanliga” tunnbrödsstubbar, men det var det ju inte alls, de verkar jättegoda, måste nog testas!

  4. Linda - Cupcakefluffan Says:

    Så gott 🙂

    Ha en underbar helg

  5. Emmy Says:

    Det lät verkligen jättegott. En sådan trevlig förrätt.

  6. Emma Says:

    Vad gott det verkar! 🙂

  7. Birgitta Selhag Says:

    Låter gott

  8. Nina Loughlin Says:

    Testar detta recept nu 🙂

  9. Berit Says:

    👍

  10. Inger Holm Says:

    Jättegoda tunnbrödsstubbar jag tog kantareller istället för champinjoner.

  11. Marie Sahlman Says:

    Asgoda!!!!

  12. Kalle Olofsson Says:

    Fantastiskt! En helt egen smak.
    Vilka kombinationer. Klockren förrätt.
    Går även att göra som små snittar.
    Tack för receptet!

  13. Ing-Marie Borgström Says:

    Supergoda! Alla blev supernöjda på nyårsafton! Garanterat en stående förrätt framöver!

  14. Margot Blomberg Says:

    Underbart goda,och så enkelt.Mums.

Lämna ett avtryck och gör mig glad :-)