Igår rotade jag fram ett middagsrecept som jag sparat sedan länge. Jag hittade det från början hos Remsan och tyckte att det lät så himla gott. Nu har det legat i ”prova-på”-mappen alldeles för länge och det var dags att göra slag i saken och göra rätten till middag igår – med vissa korrigeringar förstås 😀
Rodnande kassler i Bergakungenssås
(4 personer)
750 g kassler
smör till stekning
1 gul lök
1 paket bacon
4 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad dragon
1 tsk socker
1 ½ dl vitt vin
Gör såhär:
Skala och hacka löken och strimla baconet.
Fräs lök och bacon i en stekpanna.
Tillsätt tomatpure och paprikapulver och låt fräsa med nån minut.
Häll på vinet och och smula i buljongtärningen.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädden och dragonen, samt smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform.
Häll såsen över kasslern och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med kokt ris.
Ett jättegott recept var det! Klart värt att testa om ni inte gjort det ännu. Enkelt att laga och snabbt gick det också 🙂
Tänkte bjuda er på Dagens Selma också. Här är en bild när hon provar farfars keps! Fyra månader blev hon i onsdags 🙂
Kram Karin
Etiketter: En smak av karin, enkelt recept med kassler, foton, god rätt med kassler, god sås, kassler, kassler i ugn, kassler med ris, kasslerrecept, matbilder, natblogg, recept, såsrecept, Selma
10 augusti, 2011 kl. 15:37 |
Söta Selma!
Visst var det gott. Jag hittade i min tur receptet hos Helena/Bara en kaka till.
10 augusti, 2011 kl. 20:04 |
Gull-unge!
Kassler är ju förbaskat gott!
11 augusti, 2011 kl. 08:21 |
Vad fin hon är, din Semla!
Finns det förresten någon anledning till att det kallas Bergakungensås?
11 augusti, 2011 kl. 08:26 |
Jag har faktiskt inte den blekaste aning, men det gör det säkert! 😛
11 augusti, 2011 kl. 13:12 |
Tusen takk for flotte menyer.
Er du glad i fisk, vær velkommen til min sjømatuke – daglig nye oppskrifter på fisk og skalldyr på http://www.superkokken.no
Beste hilsen fra Norge og Superkokken 🙂
13 februari, 2012 kl. 18:21 |
Hej, verkligen super gott recept. Hoppas jag kan omvända min familj som inte är så förtjusta i kassler. Annars får jag allt för mig själv och det kan jag leva med =)